Omscholing in ICT -werkgelegenheid

Training voor ICT -banen vereist technische, communicatie- en analytische vaardigheden. Het vereist ook een universitair diploma. Deze vaardigheden kunnen worden verkregen via online cursussen, codeercampen of andere versnelde technologieprogramma’s. Forrester Research vice-president en hoofdanalist J.P. Gownder sprak over de transformatie van banen, en hoe omscholing in ICT-werkgelegenheid een kans is om de nodige vaardigheden voor de toekomst te verwerven.

Training voor ICT -banen vereist technische, analytische en communicatieve vaardigheden

Informatietechnologie (ICT) is een breed veld dat verschillende niveaus van training en opleiding vereist. Naast technische vaardigheden moeten aspirant -IT -professionals ook het vermogen hebben om met anderen te communiceren. Deze vaardigheden zullen hen helpen op te vallen tijdens het wervingsproces en hun professionele groei te ontwikkelen. Werkgevers zoeken kandidaten met een mix van technische en niet-technische vaardigheden.

De mogelijkheid om code te schrijven en te begrijpen is een voorwaarde voor veel IT -banen, vooral voor mensen in de computerindustrie. Deze vaardigheid is essentieel om softwareontwikkelingsprojecten te voltooien en kwaliteitsborging te beheren. Kennis van sociale mediaplatforms, contentbeheersystemen en webanalyses zijn ook waardevolle vaardigheden voor veel werkgevers.

Universitair diploma

Een universitair diploma kan je helpen over te stappen van een instaptocht naar een functie op een hoger niveau in ICT. Veel bedrijven huren liever mensen in met ten minste een bachelordiploma in het veld. Assistent-professor Lynda Hodgson, die het informatietechnologieprogramma aan de Northeastern University geeft, zegt dat afgestudeerden goed genoeg zijn om in verschillende industrieën te werken.

ICT-cursussen op instapniveau bevatten meestal cursussen in basiscomputerprogrammeertalen en databaseconcepten. Ze kunnen ook cursussen in netwerkbeveiliging en stichtingen van informatiesystemen bevatten. Cursussen op afgestudeerde niveau bereiden studenten voor op posities in softwareontwerp en systeemanalyse. Over het algemeen duurt het twee jaar om een programma op graduate-niveau te voltooien. Afgestudeerden kunnen er ook voor kiezen om een MBA na te streven in informatica of informatietechnologie.

Belastingaftrek

Terugkerende werknemers om in een ICT-gerelateerd veld te werken, kwalificeert zich voor belastingaftrek. Deze programma’s worden gefinancierd door Empire State Development (ESD). Het krediet is gelijk aan 50% van de kosten van in aanmerking komende training, tot $ 10.000 per werknemer of stipendium betaald aan stagiaires, afhankelijk van het programma. Het belastingkrediet is geldig voor het belastingjaar waarin de training is voltooid.

Toekomst van werk

De snelle en verstorende veranderingen die de arbeidsmarkt hervormen en nieuwe vacatures voor individuen en bedrijven creëren, veroorzaken een grote vaardighedenkloof. Als gevolg hiervan worstelen veel bedrijven om zich aan deze veranderingen aan te passen en dreigen ze failliet te gaan. Deze bedrijven zullen moeten investeren in onderwijs en nieuwe vaardigheden, en het traditionele PK-12 basisonderwijssysteem en de manier waarop we nadenken veranderen als het onderwijs eindigt.

De introductie van ICT heeft het aantal banen voor de middenklasse aanzienlijk verminderd, ondanks het feit dat deze banen slechts een gemiddelde tot middelgrote vaardigheden vereisen. Dit is deels te wijten aan het feit dat veel banen als routine worden geclassificeerd en bijna gemiddeld lonen betalen. Desalniettemin hebben de technologische veranderingen geleid tot een daling van het percentage werkgelegenheid in de middenklasse in alle Europese landen.

Impact op de werkloosheid van de jeugd

Jeugdwerkloosheid is in veel delen van de wereld een groot probleem. Volgens de International Labour Organisation (IAO) is het percentage jeugdwerkloosheid momenteel wereldwijd 13,6%. Dit hoge tarief is voornamelijk te wijten aan een gebrek aan kansen op werk. Veel jongeren missen de nodige vaardigheden en ervaring en kunnen geen baan vinden. Bovendien maakt een groeiende populatie jongeren het ook moeilijk om werk te vinden.

In Afrika worstelen veel jonge mensen om een productieve baan te vinden en zijn ze vaak bezig met een laag betaalde, lage productiviteit zelfstandige werkzaamheden. Dit is een grote zorg voor politieke leiders en de internationale gemeenschap. Veel jeugdwerkgelegenheidsinitiatieven zijn geïmplementeerd om dit probleem aan te pakken, waaronder post-school beroepsopleiding en coaching voor ondernemerschap. De impact van deze programma’s is echter gemengd.

Scroll naar boven